Page - Ads enquiry - Our Services - mydreamschoolng@gmail.com


Likely Questions From JAMB New Novel "In Dependence" - Chapter by Chapter Page 2

Chapter Fifteen Likely JAMB UTME Questions And Answers


42. On New Year’s Eve, what happened to Tayo?
Ans: He woke up homesick
43. Where did he buy his chicken from?
Ans: The Covered Market

Chapter Sixteen Likely JAMB UTME Questions And Answers


44. The finest hotel in Oxford is…?
Ans: Randolph Hotel
45. According to the narrative, who is Tayo’s favourite uncle?
Ans: Uncle Kayode

Chapter Seven Teen Likely JAMB UTME Questions And Answers


46. Who invited Tayo to lead his school assembly with a lecture on Nigeria?
Ans: Mr Richardson
47. ‘’What are your intentions with my daughter?’’  Who made this statement?
Ans: Mr Richardson
48. Who sent Tayo the telegram which reads: ‘’Baba is in hospital, recovering.  Return home immediately’’?
Ans: Tayo’s mother

Chapter Eighteen Likely JAMB UTME Questions And Answers


49. What does Tayo despise Mr Richardson for?
Ans: Bigotry
50. Who is Dele?
Ans: The village  drunk

Chapter Nineteen Likely JAMB UTME Questions And Answers


51. What circumstance led to the end of Tayo and Vanessa’s relationship?
Ans: Tayo impregnated a woman

Chapter Tweenty Likely JAMB UTME Questions And Answers


52. In this narrative, Nessa’s dreams as portrayed by the writer are…?
Ans: Writing about African art and culture
53. Who is Salamatou?
Ans: A single mother of half-caste  Sulaiman

Chapter Tweentyone Likely JAMB UTME Questions And Answers


54. In Tayo’s opinion, what are the root causes of oil corruption and a broken civil service in Nigeria? Ans: Greed and mismanagement
55. In what university was Tayo offered a job?
Ans: Birmingham University
56. Who is Miriam?
Answer: Tayo’s wife

Chapter Twenty-two Likely JAMB UTME Questions And Answers


57. Whose diary did Tayo discover in his study?
Ans: Vanessa’s
58. Why is Miriam loved by Tayo’s family?
Ans: She nursed Tayo’s father with care when he had stroke

Chapter Twenty-three Likely JAMB UTME Questions And Answers


59. Whose house is described as ‘Beauty in the Heart of Darkness’?
Ans: Uncle Kayode’s house
60, What is the name of the local artiste that took Tayo to the village?
Ans: Akin

Chapter Twenty-Four Likely JAMB UTME Questions And Answers


61. What led to the closure of universities?
Ans: University students protest
62. For what reason is Tayo Opposed to leaving the country?
Ans: He Wanted to wait and help his students

Chapter Twenty FiveLikely JAMB UTME Questions And Answers


63. In order of occurrence, what are the challenges Tayo faced that made him reconsider leaving Nigeria?
Ans: The broken pipe, his house boy’s leave of him, his disappointment in the Foundation and threats to his life.
64. What was his purpose of planning to travel to New York, even though he eventually could not? Ans: To receive an award for his book
65. Why did Simon arrange a meeting for Tayo and whom did he hold it with?
Ans: To help in the possible funding of Tayo’s university
66. What was the outcome of the meeting?
Ans: Disappointment

Chapter Twenty-Six Likely JAMB UTME Questions And Answers


67. Who challenged Tayo on the road on his way home?
Ans: The soldiers
68. What reason did the soldiers give for bringing Tayo home?
Ans: They said Tayo had an accident while driving recklessly

Chapter Twenty-Seven Likely JAMB UTME Questions And Answers


69. What circumstance led to the death of Nessa’s mother?
Ans: Cancer
70. What killed Tayo’s father?
Ans: Stroke
71. By what means did Tayo’s mother die?
Ans: An accident

Chapter Twenty-Eight Likely JAMB UTME Questions And Answers


72. How many years of marriage did Nessa and Edward celebrate at their wedding anniversary?
Ans: 18 years
73. ‘’To the woman I love, and with whom I have walked the best 18 years of my life’’. Who made this statement?
Ans: Edward
74. To whom was the statement made?
Ans: Vanessa

Chapter Twenty-Nine Likely JAMB UTME Questions And Answers


75. What is responsible for the divorce between Tayo and his wife?
Ans: Tayo took priority in his students over his wife and child
76. For what reason was Tayo detained?
Ans: For showing his students Perry Henzel’s film, The Harder They Come.

Chapter Thirty Likely JAMB UTME Questions And Answers


77. What does Vanessa mean by the pick-up-your-stick-and-sandals marriage?
Ans: A kind of love story wherein two lovers who are each other’s first love do not get to marry each other but meet later in life to re-unite
78. ‘’Ah, fuck you, Mum!’’ Who said this?
Ans: Suleiman

Chapter Thirty-One Likely JAMB UTME Questions And Answers


79. What is the name of the home in which Nessa went to check on her aged father?
Ans: The Carrington Home for the Elderly
80. For what reason did Nessa tell her father when she was going to the airport?
Ans: To meet Tayo
81. What was her father looking for before she came?
Ans: His pen

Chapter Thirty-Two Likely JAMB UTME Questions And Answers


82. What is name of Tayo’s driver?
Ans: Abdou
83. ‘’Marriage is a serious thing’’ who said this? 
Ans: Tayo
84. To whom was it said?
Ans: Abdoun

Chapter Thirty-Three Likely JAMB UTME Questions And Answers


85. In what part of the U.S. did Kemi reside?
Ans: San Francisco
86. Whose money was used for Tayo’s treatment after his accident?
Ans: Miriam’s

Chapter Thirty-Four Likely JAMB UTME Questions And Answers


87. Why was Vanessa initially reluctant to publish her father’s manuscript?
Ans: The poor relationship between her and her father
88. Why did Vanessa’s mother return to England with young Vanessa, while her father remained in Nigeria?
Ans: Vanessa’s mother had an affair with their gardener, Danjuma.

Chapter Thirty-Five Likely JAMB UTME Questions And Answers


89. Tayo was employed to teach Oral histories in Northern Nigeria and the political history of West Africa in?
Ans: San Francisco.
90. ‘‘…Race is a part of the fabric of this nation.  You’re either black or you’re white, and this affects every aspect of your life’’ who said this?
Ans: Kwame
91. To whom was this said?
Ans: Tayo

Chapter Thirty-Six Likely JAMB UTME Questions And Answers


92. What honorary degree did Tayo receive?
Ans: Doctorate of literature
93. Who asked Tayo and Nessa to help take a photograph of them?
Ans: A middle-aged couple
94. Did Miriam grace the occasion of Tayo’s award of honorary degree?
Ans: Yes
List of services offered here on Mydreamschool Check Here.

Share This Post On:

author

Focus C.N

A Blogger, Started This Blog As A Passion, To Provide You With Necessary Educational Information And Services.

www.CodeNirvana.in

About . Contact . Our Services . Advertise . Disclaimer . Privacy Policy
Copyright © Mydreamschool.com.ng - Nigeria School News Updates And Jobs Alert.
| Shared By Way Templates